vaa ma le faaeteete!o le faaitiitia o tupe a le tele o atunuu e mafai

Ou te le iloa pe na e faʻalogo i le "dollar smile curve", o se faaupuga na tuʻuina mai e le au suʻesuʻe tupe a Morgan Stanley i uluai tausaga, o lona uiga: "O le a faʻamalosia le tala i taimi o le paʻu o le tamaoaiga poʻo le tamaoaiga."

Ma o le taimi lenei, e leai se tuusaunoaga.

Faatasi ai ma le siisii ​​malosi o tului a le Federal Reserve, o le US dollar index na toe faʻafouina saʻo ai se maualuga fou i le 20 tausaga.E le o se fa'atelega pe a fa'amatalaina o se toe fa'aola, ae e sa'o le manatu ua fa'aleagaina tupe a isi atunu'u.

s5eyr (1)

I le taimi nei, o fefa'ataua'iga fa'ava-o-malo o lo'o tele ina fa'amautu i tala Amerika, o lona uiga, a matua pa'ū le tau o tupe a le atunu'u, o le a matua si'itia fo'i le tau o oloa mai fafo.

Ina ua fesoʻotaʻi le faatonu ma tagata fefaʻatauaʻiga i fafo talu ai nei, na lipotia mai e le tele o tagata fefaʻatauaʻiga i fafo e le o ni US tagata faʻatau na talosagaina ni faʻaitiitiga i le fefaʻatauaʻiga totogi aʻo leʻi faia le fefaʻatauaiga, ma e oʻo lava i le tolopoina o le totogiina, faʻaleaogaina poloaiga, ma isi. O le mafuaaga autu o iinei.

O iinei, ua fa'avasegaina e le fa'atonu nisi o tupe e le'i leva ona fa'aititia le tau.E tatau i tagata fefa'ataua'iga i fafo ona fa'alogo muamua pe a galulue fa'atasi ma tagata fa'atau mai atunu'u o lo'o fa'aogaina nei tupe e fai ma a latou tupe.

1.Euro

I lenei laasaga, o le fesuiaiga o le euro e faasaga i le tala ua paʻu i le 15%.I le faaiuga o Aukuso 2022, o lona fesuiaiga o tupe na pa'ū i lalo o le tutusa mo le taimi lona lua, ma oʻo atu i le tulaga maualalo i le 20 tausaga.

E tusa ai ma tala faʻatatau a faʻalapotopotoga faʻapolofesa, aʻo faʻaauau pea ona siitia le tului a le US dollar, o le faʻaititia o le euro e ono sili atu ona ogaoga, o lona uiga o le a sili atu ona faigata le olaga o le sone euro i le tau o le tau e mafua mai i le faʻaititia o le tupe. .

s5eyr (2)

2. GBP

I le avea ai ma tupe sili ona taua i le lalolagi, o aso talu ai nei o le pauna Peretania e mafai ona faamatalaina o se maasiasi.Talu mai le amataga o lenei tausaga, o lona fesuiaiga o tupe i le US dollar ua pa'ū i le 11.8%, ma ua avea ma tupe sili ona leaga i le G10.

Ae mo le lumanaʻi, o loʻo foliga mai e tau leai se faʻamoemoe.

3. JPY

O le yen e tatau ona masani i tagata uma, ma o lona fesuiaiga o tupe e masani lava i luga o le tumutumu, ae o le mea e leaga ai, ina ua maeʻa lenei vaitau o le atinaʻe, e leʻi suia lona faʻalavelave faʻalumaina, ae ua gau le faʻamaumauga i le 24 tausaga talu ai, faʻamauina se faʻamaumauga. i totonu o lenei vaitaimi.le maualalo o taimi uma.

Ua pa'ū le yen i le 18% i lenei tausaga.

s5eyr (3)

4. Manumalo

O le manumalo a Korea i Saute ma le yen Iapani e mafai ona faamatalaina o ni uso ma tuafafine.E pei o Iapani, o lona fesuiaiga o tupe e faasaga i le tala ua paʻu i le 11%, o le tau maualalo maualalo talu mai le 2009.

5. Turkish Lira

E tusa ai ma tala fou, o le Turkish lira ua paʻu i le tusa ma le 26%, ma ua manuia ai le avea o Turkey ma "tupu o le tamaoaiga" o le lalolagi.O le tau o le tau o le tau o le soifuaga ua oo i le 79.6%, o se siitaga lea e 99% i le tausaga lava lea ua mavae.

E tusa ai ma tagata o le atunuu i Turkey, o mea masani ua avea ma oloa taugata, ma o le tulaga e matua leaga lava!

6. Peso Atenitina

O le tulaga o Atenitina e le sili atu nai lo Turkey, ma o lona tamaoaiga i totonu o le atunuu ua oʻo i le 30-tausaga le maualuga o le 71%.

O le mea e sili ona le fiafia o nisi tagata atamamai e talitonu e mafai ona sili atu le tau o Atenitina i luga atu o Turkey e avea ma "tupu o le tau" fou i le faaiuga o le tausaga, ma o le tau o le tau o le a oʻo atu i le 90% mataʻutia.


Taimi meli: Oke-17-2022

Talosaga mo se Lipoti Faataitai

Tuu lau talosaga e maua ai se lipoti.