fa'afefea ona atia'e le maketi tau fefa'ataua'iga a Aferika

Ina ia mafai ona tatalaina ni maketi fou o fefaʻatauaʻiga i fafo, e pei i tatou o ni tagata maualuluga, o loʻo ofuina ofutau, tatala mauga ma fausia alalaupapa i luga o le vai.O tagata faʻatau atinaʻe e iai tulagavae i le tele o atunuu.Sei ou faasoa atu ia te oe le auiliiliga o le atinaʻeina o maketi a Aferika.

maketi1

01 Aferika i Saute e tumu i avanoa pisinisi e le gata

I le taimi nei, o le siosiomaga o le tamaoaiga o le atunuʻu o Aferika i Saute o loʻo i ai i se vaitau o suiga tetele ma suiga.Soʻo se pisinisi o loʻo feagai ma suiga vave o tagata tinoese.O le maketi atoa a Aferika i Saute e tumu i avanoa tetele ma luitau.O lo'o i ai avanoa maketi i so'o se mea, ma o lo'o fa'atali uma nofoaga fa'atau e faoa.

O le feagai ai ma le 54 miliona ma le televave o le tuputupu aʻe o le vaeluagalemu ma le maketi talavou i Aferika i Saute ma le faʻatupulaia o le manaʻoga o tagata faʻatau i Aferika ma le faitau aofaʻi o le 1 piliona, o se avanoa auro mo kamupani Saina o loʻo naunau e faʻalautele le maketi.

I le avea ai ma se tasi o atunuu "BRICS", ua avea Aferika i Saute ma maketi e sili atu i fafo mo le tele o atunuu!

02 Tele maketi gafatia i Aferika i Saute

Aferika i Saute, le tamaoaiga tele o Aferika ma le faitotoa i le 250 miliona tagata faatau i lalo o Sahara.I le avea ai o se uafu faalenatura, o Aferika i Saute o se faitotoa faigofie foi i isi atunuu i lalo ifo o Sahara Aferika faapea foi ma atunuu o Aferika i Matu.

Mai faʻamaumauga a konetineta taʻitasi, 43.4% o le aofaʻi o oloa faaulufale mai a Aferika i Saute e sau mai atunuu Asia, o paaga fefaʻatauaʻiga a Europa na saofagā 32.6% o le aofaʻi o oloa faaulufale mai a Aferika i Saute, o oloa faaulufale mai mai isi atunuu Aferika e 10.7%, ma Amerika i Matu e 7.9% o le itu i Saute. O oloa faaulufale mai a Aferika

Faatasi ai ma le faitau aofaʻi e tusa ma le 54.3 miliona, o le aofaʻi o oloa faaulufale mai a Aferika i Saute e $74.7 piliona i le tausaga talu ai, e tutusa ma le manaʻoga o oloa faaletausaga e tusa ma le $1,400 i le tagata i le atunuu.

03 Su'esu'ega Maketi o Oloa Fa'aulufale mai i Aferika i Saute

Aferika i Saute o loʻo i ai i se tulaga o le televave o atinaʻe, ma o mea mataʻutia e manaʻomia i le atinaʻe e manaʻomia ona faʻataunuʻuina vave.Ua matou tuʻufaʻatasia le tele o pisinisi manaʻomia maketi a Aferika i Saute mo oe e te filifilia mai:

1. Alamanuia Electromechanical

O oloa faʻainisinia ma eletise o oloa autu ia na faʻatau atu e Saina i Aferika i Saute, ma ua filifili Aferika i Saute e faʻaulufale mai masini ma masini eletise ma fale gaosi i Saina mo le tele o tausaga.O Aferika i Saute o loʻo faʻatumauina le maualuga o le manaʻoga mo oloa gaosi eletise eletise e gaosia e Saina.

Fautuaga: masini masini, laina otometi gaosiga, robots alamanuia, masini eli ma isi oloa

2. Alamanuia ie

O Aferika i Saute o loʻo i ai le manaʻoga malosi mo ie ma lavalava.I le 2017, o le tau faʻaulufale mai o ie a Aferika i Saute ma mea mataʻutia na oʻo atu i le 3.121 piliona tala Amerika, e tusa ma le 6.8% o le aofaʻi o oloa faaulufale mai a Aferika i Saute.O oloa fa'aulufale mai e aofia ai oloa ie, oloa pa'u, oloa lalo, ma isi.

E le gata i lea, o Aferika i Saute o loʻo i ai se manaʻoga tele mo lavalava sauni i le taumalulu ma le taumafanafana, ae o le fale gaosi oloa i le lotoifale e faʻatapulaʻaina e tekinolosi ma le gaosiga gafatia, ma e naʻo le 60% o manaʻoga maketi e mafai ona ausia, e pei o peleue, cotton underwear, underwear, sportswear ma isi oloa lauiloa, o lea o le tele o oloa ie ma lavalava mai fafo o loʻo faʻaulufale mai i tausaga taʻitasi.

Fautuaga: vulu ie, ie, ofu ua mae'a

3. Alamanuia gaosi mea'ai

O Aferika i Saute ose fai mea'ai tele ma faioloa.E tusa ai ma le United Nations Commodity Trade Database, o fefaʻatauaʻiga o meaʻai a Aferika i Saute na oʻo atu i le US $ 15.42 piliona i le 2017, o se faʻaopoopoga o le 9.7% i le 2016 (US $ 14.06 piliona).

Faatasi ai ma le siʻitia o le faitau aofaʻi o Aferika i Saute ma le faʻaauau pea o le tuputupu aʻe o le faitau aofaʻi o tupe maua i totonu o le atunuʻu, o le maketi i le lotoifale e maualuga atu ma maualuga manaʻoga mo meaʻai, ma o le manaʻoga mo meaʻai faʻapipiʻi ua matua faʻateleina foi, e masani lava ona atagia i "mea susu, mea tao tao. , mea'ai fa'afefeteina" , mea fa'afefeteina, fa'amalo ma fa'amalo, fuala'au 'aina ma fuala'au 'aina ma mea'ai aano o manu.

Fautuaga: meaʻai mataʻutia, masini gaosi meaʻai, masini faʻapipiʻi, mea faʻapipiʻi

4. Alamanuia palasitika

Aferika i Saute o se tasi o atunuu sili ona atiaʻe i pisinisi palasitika i Aferika.I le taimi nei, e sili atu nai lo le 2,000 pisinisi faʻapipiʻi i le lotoifale.

Ae ui i lea, ona o le faʻatapulaʻaina o le gaosiga gafatia ma ituaiga, o le tele o oloa palasitika o loʻo faʻaulufaleina mai i tausaga taʻitasi e faʻafetaui ai le faʻaaogaina o maketi i le lotoifale.O le mea moni, o Aferika i Saute o loʻo avea pea ma faʻaulufaleina mai o palasitisi.I le 2017, o oloa faaulufale mai a Aferika i Saute o palasitika ma a latou oloa na oʻo atu i le US $ 2.48 piliona, o se faʻaopoopoga i lea tausaga ma lea tausaga e 10.2%.

Fautuaga: ituaiga uma o oloa palasitika (faʻapipiʻiina, mea faufale, ma isi), palasitika granules, masini faʻapipiʻi palasitika ma faʻailoga

5. Gaosi taavale

O le pisinisi tau taavale o le lona tolu tele o pisinisi i Aferika i Saute ina ua maeʻa le maina ma auaunaga tau tupe, maua ai le 7.2% o le GDP a le atunuu ma maua ai galuega i le 290,000 tagata.O le pisinisi taʻavale a Aferika i Saute ua avea ma faʻavae gaosiga taua mo tagata gaosi oloa faʻavaomalo o loʻo feagai ma maketi i le lotoifale ma le lalolagi.

Fautuaga: Taavale ma uila afi

04 Fuafuaga tau atina'e maketi a Aferika i Saute

Iloa au tagata fa'atau Aferika i Saute

O amioga faʻaagafesootai i Aferika i Saute e mafai ona aoteleina o le "uliuli ma le paʻepaʻe", "tele Peretania".O le mea ua taʻua o le "uliuli ma le paʻepaʻe" e faasino i: faʻatapulaʻaina e le lanu, tapuaiga, ma tu ma aga, o tagata uli ma tagata papaʻe i Aferika i Saute e mulimuli i tu ma aga masani eseese;Faiga fa'a-Peretania: i se vaitaimi umi tele fa'asolopito, na pulea ai e tagata papa'e le malosi fa'apolokiki a Aferika i Saute.O le amio fa'aagafesootai a tagata papa'e, aemaise lava le fiafia fa'ale-agafesootai fa'a-Peretania, e ta'uta'ua lautele i le sosaiete a Aferika i Saute.

Pe a fai pisinisi ma Aferika i Saute, faʻalogo i faʻapitoa o fefaʻatauaʻiga taua ma tulafono faʻafaigaluegaina ma faiga faʻavae.O Aferika i Saute e maualalo le manaʻomia mo le lelei o oloa, faʻamaonia, ma aganuʻu, ma e faigofie tele ona faʻaogaina.

Fa'afefea ona maua au tagata fa'atau

Ae ui i lea, faʻaopoopo i le mauaina o tagata faʻatau i luga ole laiga, e mafai ona e mauaina au tagata faʻatau i luga ole laiga e ala i faʻaaliga faʻapisinisi eseese.Ole ituaiga o fa'aaliga tuusao e ono umi se taimi e o'o ai.Tusa lava pe faʻafefea ona e atiaʻe tagata faʻatau, o le mea pito sili ona taua o le lelei, ma ou te faʻamoemoe e mafai e tagata uma ona faoa le maketi i se taimi vave e mafai ai.

Aferika i Saute e tumu i avanoa pisinisi e le gata.


Taimi meli: Aukuso-11-2022

Talosaga se Lipoti Fa'ata'ita'i

Tuu lau talosaga e maua ai se lipoti.